Hitta i gränssnittet

När du loggar in kommer du till adminpanelens hemskärm. På hemskärmen får du en snabb överblick över webbplatsen.

Längst upp på skärmen hittar du adminraden (1). Den följer med dig så länge du är inloggad, oavsett om du är i adminpanelen eller tittar på den publika webbplatsen. Läs mer om adminraden nedan.

Till höger hittar du menyn (2). Här kommer du åt allt som går att styra på webbplatsen. Från att skapa och hantera innehåll till olika verktyg och inställningar. Läs mer om menyn nedan.

I mitten av skärmen hittar du varje sidas innehåll, som byts ut beroende på vilken sida du är på.

Längst ner till höger på varje sida finns en hjälp-knapp. Här kan du komma i kontakt med oss om du behöver hjälp.

Menyn

Det är i adminmenyn som du hittar allt som du kan hantera på webbplatsen. Menyn har två nivåer. Vissa alternativ syns först när du för musen över ett alternativ i menyn.

Saknas det alternativ för dig?

Vad som finns tillgängligt i menyn beror på din användarroll och vilka behörigheter du har. Om du saknar någonting som du borde ha tillgång till, kontakta din webbplatsadministratör.

Menyn är indelad i fyra huvudgrupper:

1. Längst upp hittar du adminpanelens hemskärm och en länk till dessa supportsidor.
  2. Sedan kommer alla dina innehållstyper som inlägg, sidor, media och formulär. Beroende på din webbplats kan det finnas fler eller färre alternativ här.
  3. Därefter kommer inställningar och verktyg som påverkar hela webbplatsen. För att se den här gruppen krävs i regel att du har rollen administratör.
  4. Till sist kan din webbplats ha fler moduler med inställningar som syns längst ner.

Adminraden

Adminraden är ett smidigt sätt att navigera mellan adminpanelen och den publika webbplatsen. Här kommer du även åt de vanligaste funktionerna. Bli gärna vän med adminraden för att jobba mer effektivt med webbplatsen.

Vad finns i adminraden?

Vissa saker är alltid med, medan andra beror på vilken skärm du är på, så kallade kontextuella val.

Grunden som alltid finns med är:

1. En möjlighet att växla mellan olika webbplatser i ditt multisite-nätverk. Detta syns bara om du har ett multisite-nätverk.
  2. En knapp som växlar mellan den publika webbplatsen och adminpanelen. Är du på den publika webbplatsen tar knappen dig till adminpanelen. Är du i adminpanelen tar knappen dig till din startsida.
  3. En indikator på vilken webbplatsmiljö du befinner dig på. Den här syns bara för vissa användarroller och hjälper dig veta om du är på den skarpa produktionsmiljön eller på en testwebbplats.
  4. När du för musen över knappen ”Nytt” kan du snabbt komma åt att skapa nytt innehåll från någon av dina innehållstyper.
  5. Som administratör får du möjlighet att hantera webbplatsens cache. Här kan du tömma cachen eller göra inställningar per sida.
  6. Din profil finns alltid tillgänglig i adminraden. Klicka på knappen för att tas till dig. För musen över för att få möjlighet att logga ut.